sâmbătă, 23 iunie 2012

Sferturi Euro 2012: Germania – Grecia, scor 4-2 (video)


Echipei de fotbal a Germaniei s-a calificat vineri în semifinalele Euro 2012, după ce a învins Grecia cu scorul de 4-2 (1-0), la Gdansk, în sferturile de finală ale competiţiei.
Deşi a început fără trei titulari, Thomas Müller, Lukas Podolski şi Mario Gomez, ”Nationalmannschaft” s-a impus prin golurile marcate de Philipp Lahm (39), Sami Khedira (61), Miroslav Klose (68), Marco Reus (74), în timp ce pentru eleni au marcat Giorgos Samaras (55) şi Dimitris Salpingidis (89 – penalty). În semifinale,Germania va întâlni la Varşovia învingătoarea din meciul Anglia – Italia.
Cum era de aşteptat, jocul a avut un singur sens în prima repriză, greciilimitându-se la o apărare ”ca le Termopile”, în faţa presiunii germane. Germaniaa forţat poarta lui Sifakis, busculat în min. 5 al partidei, când mingea a intrat în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Reus (12) a greşit complet şutul, din poziţie bună, după care nemţii au cerut penalty, Khedira fiind ţinut în careu de Torossidis (16). Ozil a ratat o mare ocazie în min. 23, când a tras în Sifakis, după care portarul grec a respins şutul lui Reus (24). Acesta a fost în prim plan şi un minut mai târziu, dar mingea deviată de el din careul mic a oclit poarta.
Grecia a reuşit să iasă puţine momente din propriul teren şi Ninis a expediat un şut reţinut în doi timpi de Neuer (32). După acest scurt respiro, Germania şi-a reluat dominarea categorică, iar Schurrle nu a nimerit poartă (33), iar Sifakis a respins şutul lui Khedira (36).
Nationalmannschaft a reuşit să deschidă scorul prin căpitanul Lahm, care a driblat un grec şi a şutat bine la păianjen din afara careului (39). Schurrle a fost în continuare imprecis şi a irosit două şanse bune în finalul de repriză (45 şi 45+2).
La reluare, elenii şi-au arătat intenţiile, prin introducerea a doi jucători ofensivi, Gekas şi Fotakis, dar tot Germania a condus ostilităţile. Echipa lui Low a avut o oportunitate bună, prin Klose, rămas liber în poziţie excelentă (54), dar acesta a preferat o pasă şi faza s-a stins. Un minut mai târziu, grecii au dat lovitura pe un contraatac purtat în doi: Salpingidis a demarat pe partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii, de unde Samaras a sancţionat pasivitatea lui Boateng (55).
După câteva minute de uluială, Germania a reuşit să revină în avantaj, la capătul unei faze superbe: Boateng a centrat de pe partea dreaptă şi Khedira a venit în viteză şi a reluat din voleu fără şanse pentru Sifakis (61). Reus a fost deposedat în careu de Papastathopoulos (64), după care Klose a majorat diferenţa, cu o lovitură de cap, la un corner la care portarul a ieşit târziu (68). Sifakis a respins şutul aceluiaşi Klose (69), după care Muller a tras pe lângă poartă (71).
Marco Reus (74) a marcat al patrulea gol al Germaniei, după ce Sifakis a respins şutul lui Klose. Ozil a mai avut două ocazii de gol (81, 85), iar grecii au reuşit să mai puncteze o dată, prin Dimitris Salpingidis (89), dintr-un penalty acordat la henţul lui Boateng.
Deşi avea ambiţii mari în acest meci, Grecia nu a reuşit să facă faţă până la final diferenţei de valoare dintre cele două team-uri şi a pierdut destul de clar. Elocvente sunt câteva cifre oferite de uefa.com, toate în favoarea nemţilor: 24-9 la şuturi (14-5 pe poartă), posesie 67%-33%.


Germany 4 - 2 Greece But Dimitrios de medi1sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu