vineri, 22 iunie 2012

Întoarcerea „fiului risipitor”, Denis Alibec

Alibec mai are 4 ani de contract cu Inter Milano, dar a jucat ultima dată la formaţia belgiană de primă ligă Mechelen, pentru care, în 12 partide, a marcat un singur gol, şi de unde a fost dat afară după un scandal cu antrenorul Marc Brys. În vârstă de 21 de ani, Alibec a primit o mână de ajutor din partea “Regelui” Hagi, care i-a dat acceptul să se antreneze până la vară cu FC Viitorul Fostul atacant al rechinilor, protagonistul unui transfer spectaculos în 2009 de la Farul la Internazionale Milano, n-a reuşit să se impună în prima echipă a nerrazzurrilor, de unde a fost împrumutat la Mechelen.

Atacantul Denis Alibec (21 de ani), cumparat in urma cu 3 sezoane de Internazionale Milano de la Farul Constanta pentru suma de 1 milion de euro, va juca in sezonul urmator pentru formatia patronata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, sub forma de imprumut pentru un an de zile. Inter nu conteaza pe serviciile lui Alibec si ii cauta acestuia o echipa unde sa aibe sansa sa joace meci de meci. Exista si un interes din partea Cesenei, formatie recent retrogradata in Serie B, dar se pare ca pana la urma Alibec va alege sa se intoarca acasa, la Constanţa. Denis Alibec a fost format si promovat in prima liga de Farul Constanta, echipa la care a jucat 18 meciuri, inscriind doar doua goluri. Alibec va forma cuplu de atac la Viitorul Constanta cu Nicolae Dica, fostul decar din Ghencea.



Stefan Petcu – antrenor juniori Farul: "Eu îl văzusem de vreo trei ani la Mangalia, dar cei de acolo cereau şi ei nişte bani. Am reuşit să-l aduc abia după ce a plecat de la Steaua. Am văzut în el un mare talent, acum văd că a confirmat peste tot. Va ajunge un mare atacant al României.”
Mircea Sandu – presedinte FRF: "Alibec este noul Van Basten. Are reale calităţi pentru a ajunge un fotbalist mare.“
Miodrag Belodedici – director copii si juniori FRF: "Denis Alibec este liderul acestei generaţii de juniori. Ne punem toate speranţele în el.”
Ion Marin – antrenor Farul 2007-2009: "Denis este un tânăr cu multe calităţi. Are şanse foarte mari de a ajunge un vârf foarte bun, un jucător cu un simţ al porţii destul de rar întâlnit."
Emil Sandoi – antrenor al nationalei de tineret a Romaniei: "Este un jucător precum Rodion Camataru. E fantastic că joacă în Liga I şi că marchează goluri. Chiar îi prevăd un viitor foarte frumos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu